Kiemelt turisztikai központ lesz Rádpusztából

2013. június 26. 10:22

Magyar Borok Pincéje, rendezvényház, sportpályák és lovaspálya is épül a balatonlellei Rádpusztán a fejlesztésekhez elnyert 460 millió forint uniós támogatásból.

2013. június 26. 10:22

Magyar Borok Pincéje, rendezvényház, sportpályák és lovaspálya is épül a balatonlellei Rádpusztán, amelynek jövő év végéig történő kiemelt turisztikai központtá fejlesztéséhez 460 millió forint uniós támogatást sikerült nyerni – tájékoztatta Fekete Zoltán Antal tulajdonos, egyéni vállalkozó az MTI-t kedden. A balatonlellei Rádpuszta Csárda és Szabadidő Centrum nagyszabású fejlesztéséhez közel 197 millió forint önerőt tesz hozzá a tulajdonos. A beruházások megvalósításának határideje jövő év vége, de az a cél, hogy már ez év végére elkészüljön.

A másfél évtizede működő Rádpuszta egy természetvédelmi terület mentén, 6,5 hektáron terül el Balatonlelle és Balatonszemes között. Itt található a Tihanyi apátság egykori, 180 éves pincéje, óriási méretű faragott fahordókkal. A boglári borászati cég (BB) évekkel ezelőtt még 4,5 millió liter bort tárolt a mintegy 600 négyzetméter alapterületű pincében, de mára az 56 darab, egyenként 7-11 ezer liter bor tárolására alkalmas, gigantikus hordó kiszáradt. Ezeket szeretnék felhasználni a magyar borrégiók bemutatására a Magyar Borok Pincéjében, ami a projekt meghatározó eleme.

A projekt részeként megépül egy új, 300 fő befogadóképességű, akadálymentesített program- és rendezvényház, ami a konferenciákon kívül családi eseményeknek, esküvőknek is otthont ad a jövőben. Fejlesztik a központ sportpályáit is, s a projekt részeként beszereztek egy 56 férőhelyes, gumikerekes kisvonatot, amely már az idei szezontól üzemel. Rádpusztán, amely a Magyar Lovas Turisztikai Szövetség kiemelt bemutatóhelye is egyben, már tavaly is végrehajtottak egy közel 50 millió forintos, uniós támogatású fejlesztést. Ennek révén egyebek közt kölyöktanya épült új játszótérrel.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!