Négy magyar pincészet vett csak részt a Vinexpón

2013. június 25. 10:50

A világ legnagyobb boros rendezvényén, a bordeaux-i Vinexpo-n 2400 kiállító borai voltak kint. Magyarországot mindössze négyen képviselték: a Törley, a Monte Tokaj, a Disznókő és a Wunderlich pincészetek.

2013. június 25. 10:50

A rendezvényre 120 országból és közel 50 ezren érkeztek. Óriási az érdeklődés Kínából a francia borok iránt, de már megjelentek a kínai borok is a világkiállításon. Az érdeklődést jól mutatja, hogy 2014-ben Pekingben is szerveznek Vinexpót. Magyarországot négy pincészet, a Disznókő, a Monte Tokaj, a Wunderlich pincészet, és a Törley Pezsgőpincészet képviselte a kiállításon. Ennek oka valószínűleg az lehet, hogy sokan inkább a márciusi düsseldorfi ProWein kiállítást preferálják.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ursa Maior
2013. június 26. 01:12
Kérek egy szakmabeli hozzászólást/magyarázatot azzal kapcsolatban, hogy ezt mi miként engedhetjük meg magunknak..? Illetve ha megengedjük, akkor miért csodálkozunk azon, hogy nem eléggé ismert a magyar bor?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!