Csúcsigazolás – máris jól járt Lewis Hamiltonnal a Ferrari! (VIDEÓ)

2024. február 01. 20:33

A hétszeres világbajnok csapatváltása lavinát indított el. Az olasz istálló be sem jelentette, máris kaszált vele. Küszöbön az elmúlt évek legjelentősebb és legizgalmasabb transzfere.

2024. február 01. 20:33
HAMILTON, Lewis

Bejárta az internetet a hír, miszerint a Ferrari Forma 1-es csapatához igazol Lewis Hamilton. Jólértesültek azt is tudni vélik, hogy nem most, hanem 2025-től vált a hétszeres világbajnok, aki 2013 óta erősíti a Mercédeszt. A Sky Sports arról számolt be, az „ezüstnyilasoknál” közölték a fejleményeket.

A Ferrari nyilván tárt karokkal várja a sikerre még mindig éhes, ám Max Verstappen és a Red Bull – Honda mögött csekély eséllyel harcoló pilótát. Az olasz cég részvényeinek értéke 10 százalékkal nőtt a New York-i tőzsdén – figyelt fel rá a közmédia.

A Ferrari azonban már most érezhette a Hamilton-hatást, a New York-i tőzsdén ugyanis 346,78 dolláros árfolyamon zárták a kereskedést részvényeikkel, ezek értéke pedig csütörtök reggelre 384 dollárra ugrott, ami egyébként rekordot jelent.

Ezzel a Ferrari piaci kapitalizációja jelenleg 69,12 milliárd dollár, ami jóval magasabb, mint a szerdai záráskor volt: akkor 62,4 milliárdon állt. Vagyis a még be nem jelentett sztárigazolás hatására már legalább 7 milliárddal nőtt…” – írja az m4sport.hu, amely szerint sokan már most az elmúlt évek legjelentősebb és legizgalmasabb átigazolásának tartják Hamilton átülését a Ferrariba. A hétszeres világbajnok ugyanis az egyik legtöbbre tartott fiatal tehetség, Charles Leclerc mellé igazol, hogy 40 éves kora után próbáljon sikerre vezetni egy számára új istállót.

Hamilton és a Ferrari közötti tárgyalásokról már 2023-ban is írt a világsajtó, ám a brit versenyző akkor állítólag elutasította a maranellóiak elnökének ajánlatát. 2024 végén viszont lejár a szerződése a Mercedesszel, és szabadon igazolhatóvá válik...

 

Nyitókép: MTI/AP/Takahasi Toru

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2024. február 02. 07:54
Toto elkezdhet építeni egy nyerő autót. Eldöntheti kiből csinál bajnokot.
Ma is bukik a Zorbán...
2024. február 02. 06:16
Óriási nyereség lesz a Ferrari számára, hogy végre vókulhatnak, meg térdelhetnek majd...
h040183
2024. február 01. 23:39
Tehát még 2 évig kell nézni ezt a barmot.... Szegény olaszok, jobbat érdemelnek.
Zsolt75
2024. február 01. 22:46
Leclerc leveri, mint a szart. Hami csak első pilótaként, a mezőny legjobb autójában tud nyerni . Mikor Russel beugrott a helyére, egy számmal kisebb cipőben, alig tudták betaposni az autójába, mégis a boxban kellett elbaszniuk a kerékcserét, nehogy szégyenszemre nyerjen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!