Beleszerettem a területbe

2012. március 21. 17:21

A nagy ugrás 1999-ben következett be, amikortól tudatosan vásároltam a területeket. Birtokot akartam.

2012. március 21. 17:21
Bodri István
TEOL

„- Volt kiszemelt terület a borvidéken?

- 1998 végén immár sokadszor beszéltünk édesapámmal a terveimről. Ő javasolta a Faluhely-dűlőt. Hát autóval csak száraz időben lehetett odajutni. A völgyfenék vizes, lápos...

- Mi jutott az eszébe? A napos órák számát, a fekvést, a terület nagyságát vagy a napbeesést mérlegelte?

- Egyszerűen megragadott. Láttam, láttunk benne fantáziát.

- Most már egészen másként látszik...

- Két-három évig még út sem volt, utána kezdtük el a munkát, majd összefogással egészen jó eredményt értünk el. Beleszerettem a területbe.

- Milyen szisztéma szerint telepítette az ültetvényeket? Kért segítséget az édesapjától vagy inkább azt nézte, hogy a többi borász mit csinál? Miből akart Bodri-bort készíteni?

- Voltak egészen kézen fekvő dolgok. Mert Szekszárdon kékfrankos, kadarka kell! Azért legyen hozzá cabernet, merlot, pinot noir. Legyen fehér bor is: sauvignon és egy kis olaszrizling. Már kész is a terv! Nagyon sokat beszélgettünk erről. A kékfrankosnak mindenesetre kitüntetett szerepe van az életemben.

- Hány hektáron gazdálkodnak?

- 25-27 hektáron. Ehhez még mintegy 10 százaléknyi mennyiséget vásárolunk. A Faluhelyi birtok mintegy negyven hektárnyi. Tehát van még lehetőség... Szőlőt még telepítünk, annyit, amennyit a feldolgozó és a piac elbír.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2012. március 22. 08:35
Az okos ember így csinálta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!