Fontossá válhat a sárgamuskotály

2012. július 12. 11:05

Ugyan nagy mennyiséget állítunk elő, mégsem sorolnám a tömegtermeléssel foglalkozó pincészetek közé a Hilltopot — mondta a 2011-es borok bemutatója kapcsán a Hilltop főborásza, Kamocsay Ákos a Vinoportnak adott interjújában.

2012. július 12. 11:05
Kamocsay Ákos
Vinoport

„- Összefoglalná röviden, mely tételekből állnak ezek a borcsaládok?

- A pincészet alapkategóriáját egy fehér és egy vörös házasítás jelenti. A középső szegmenst az ún. Hilltop borcsalád képezi a maga nyolc tagjával. Ezen boroktól könnyedséget, gyümölcsösséget, a fajtákra jellemző illat- és ízjegyeket várunk. Ennek megfelelően a hozzájuk készített címkék más-más élénk, üde színben pompáznak.

A prémium kategóriában már a nagyon jó minőség az elvárás, ennek megfelelően a címkék is letisztultak, ezáltal tükrözve a palackba töltött bor komolyságát. A legfelső kategóriát a Hilltop Art tételek alkotják. Ezek számunkra igaz kuriózumok, ugyanis csak abban az esetben készítjük el őket, ha az adott évjáratban akad egy olyan, magas minőségű, kisebb mennyiségű különlegesség, amely kiemelkedő értéket képvisel. (...)

- Hogyan fogalmazná meg, hol a Hilltop helye a hazai borvilágban?

- A Hilltopot két világ határán tudom leginkább elképzelni. Hiszen ugyan nagy mennyiséget állítunk elő, mégsem sorolnám magunkat a tömegtermeléssel foglalkozó pincészetek közé, hiszen az alacsonyabb árkategóriájú termékeinknél is nagy fontosságot tulajdonítunk a minőségnek. Ugyanakkor a prémium boraink borversenyeken, kóstolókon is megállják a helyüket a kisebb, kézműves pincészetek boraival szemben. Persze a nagyobb mennyiség miatt, ezen tételek kapcsán mi jellemzően kedvezőbb árat tudunk kialakítani. Ezen kettős szerepvállalás okán folyamatosan nagy a nyomás rajtunk, ugyanis mindkét kör előnyeit ötvözve kell borokat készítenünk a hazai és külföldi borkedvelő közönségnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!