Zwack Péter halálára

2012. augusztus 08. 14:46

Írtam Zwack Péterről egy szerény méltatást tíz évvel ezelőtt, a Boremberek című könyvben, amelyet Gazda Alberttel együtt jegyzünk.

2012. augusztus 08. 14:46
Kovács András István
Olaszrizling

Zwack volt »igazi« nagykövet is az Egyesült Államokban. Az egyik első intézkedésével, a korábbi szakácsot lecserélve, egy profi séfet, a Gundelből ismert legendás Kalla Kálmánt helyezte »diplomáciai szolgálatba«. A hatás nem maradt el: New York elitje rövid időn belül már beszélt a magyar követség konyhájáról. Akkoriban még kevesebb magyar borunikumot lehetett a fogásokhoz párosítani, de azért akadt néhány bemutatásra érdemes példány. Az egykori diplomata most újabb küldetést, illetve lehetőséget kapott. Mint az interjúban említi, a kormány a borexport stratégiai tervének kidolgozásában kéri a közreműködését, de az országos szintű borimázs formálása sem áll távol tőle. Ha sikerül valamilyen áttörést, számottevő eredményt elérnie ezen a fronton, házioltárt állítanak neki minden pincében.

A legendás életutat maga mögött tudó Zwack Péter azt is el szokta mondani, hogy a bor számára örök szerelem. Így a nemes nedűkért aggódók biztosak lehetnek abban, hogy sokat próbál majd segíteni a hazai borok ügyén. Hiszen az igazi férfi mindent megtesz a szerelméért.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hajdú Sógor
2012. augusztus 12. 11:58
Mire végigálltad a sort, beérett.
tetigi
2012. augusztus 12. 11:58
Nekem is jobban ízlett a szoci Unicum (à la BULIV), pedig istók gebec utáltam a cucilizmust.
durrbele
2012. augusztus 12. 11:57
Mivel én még a szoci Unikomot ittam nekem az jobban izlett.Ez már olyan mint a Mec Donaldos hambi.Tök egyforma izű szar szerte a világon.
Kvasztics Fedor
2012. augusztus 12. 11:56
Jó találmány az unikum! Nyugodjon békében Zwack Péter!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!