A Benedict-tojás mint gasztroforradalom-bizonyíték

2015. november 11. 12:47

Ilyen kvázi szakmai körökben gyakori vitatéma, hogy akkor most van-e gasztroforradalom vagy nincsen.

2015. november 11. 12:47
Uj Péter
Népszabadság

Most teljesen váratlanul, a hétvégén, egy szatmárcsekei horgásztúrán ütköztem gasztroforradalom-bizonyítékba. Horgászügyekben tájékozatlan olvasók kedvéért elmesélem, hogy egy horgásztúra többnyire úgy néz ki, hogy a horgásztársaság hétvégén valószínűtlenül sok cuccal elindul egy indokolatlanul távoli helyre, ahol a továbbiakban étel- és italfogyasztással, kártyázással és a hatalmas ládákba pakolt horgászfelszerelések átrendezésével, mutogatásával, esetleg csereberélésével tölti az időt. Vízpartra lehetőleg nem megy, mert ott hideg van és sár, hal meg úgysincs. ()

O. készítette a reggelit tudniillik, Benedict-tojást hollandi mártással. (Ez egy jellegzetes amerikai reggeli, állítólag egy Benedict nevű New York-i brókerről kapta a nevét, mivel kedvenc szállodájában mindig ezt készítette magának másnaposság ellen. ()

A tévében látta valamikor, és gondolta, jó lesz ilyen alkalomra.

Jó is volt.

És most már hivatalos: a magyar gasztroforradalom ÉL.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
48gondolkodó
2015. november 12. 08:04
Igen, valójában firkász forradalom van, a sötét oldalról!
Zsolt75
2015. november 11. 23:18
Elég impotens "horgásztúrákra" jársz. Itt egy maszkulin horgászinduló, hogy legközelebb - ha bevágni nem is sikerül - legalább rángatni tudjatok... http://www.skillsinpills.com/
atila68
2015. november 11. 20:06
Látod Péter milyen jókat írsz ha nem megrendelésre teszed.
Gull Wing
2015. november 11. 16:29
Elolvastam a hosszabbik változatot is. Nem kellett volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!