Nem ez lesz Tokaj nagy durranása

2017. január 20. 12:53

Kivételes alkalom, hogy a hét borában nem pozitív, hanem negatív élményt osztok meg. De hát az van, hogy a Grand Tokaj 2015 Furmintjáról sok jót nem tudok mondani.

2017. január 20. 12:53
Kling József
Gusto

„Egy hipermarket polcán akadtam a megújult szortiment e darabjára. Az úgynevezett külcsín szerintem rettenetesen avítt, a betűtípustól a kulcsba oltott magyar korona logóig abszolút korszerűtlen. A hátcímke is csapnivaló, zsúfolt, kezelhetetlen és ronda. A csavarzár modern, de sikerült azt is úgy retrósítani, hogy túl nagy késztetést ne érezzek a palack kinyitására.

999 forintért vesztegetik a bort az Intersparban. A Tescóban láttam kicsit olcsóbban, 1790 forintért. Illata erőteljesen fás, a hordó aromáitól nem látszik az erdő. Egy idő után az illatban némi citromsavas jegy jelenik meg, citromos orosz krémtorta. A korty lágy, túlságosan is, az íze »zizis«, édeskés, gejl, nyilván ebbe belejátszik a magas alkohol (13, 5%), ami utóízben kilóg az összképből. Nagyobbnak akar látszani, mint amekkora valójában.

Vékonyka testen vastag alkoholkabát. A hordóaromák és az alkohol igyekszik eltakarni a hiányosságot. Bárhol készülhetett volna ez a bor. Se furmintsága, se tokajisága nem jelenik meg a pohárban. Te jó ég, ezzel akarunk mi nemzetközi szinten felkerülni bármilyen prémium kategóriás polcra?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
borbarát
2017. január 24. 15:40
Néhány megjegyzés; a 999 Ft nem több, hanem kevesebb az 1790 Ft-nál. Bár a csomagolás megítélése is fontos, de azért ahogy a hírek beszámoltak róla azt egy nemzetközi nagy cég készítette nem kevés pènzért. Ez akkor kidobott pénz lett volna? Bár a borbírálat szubjektív dolog, de azért prémium kategóival kapcsolatos elvárásokat megfogalmazni egy alapborral kapcsolatban minimum aránytèvesztés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!