Szekszárd, Tolna: nagyon jó borokat hozott a 2011-es évjárat

2012. február 10. 14:28

Túl vannak már a fejtéseken a borászok, és az eddigi hordó- illetve tartályminták alapján kiváló évjáratnak tartják 2011-et a tolnai és a szekszárdi borvidéken. A szekszárdi borászok átlagosan 5-6 százalékkal emelik áraikat.

2012. február 10. 14:28

Régen nem volt példa olyan jó időjárásra, mint amilyen 2011 tavaszán-nyarán volt, így szinte minden feltétel adott volt ahhoz, hogy jó minőségű alapanyagból készítsenek bort Tolnában és Szekszárdon, írta nemrég a Tolna Megyei Népújság. „Május végén virágzott a szőlő, amit nem zavart meg se csapadék, se szél, majd július második felében megfelelő mennyiségű csapadékot kapott, és a kedvező vegetációnak köszönhetően korán zsendültek a fürtök” - szólaltatta meg a lap Kozma Pált, a Dél-dunántúli Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet igazgatóját. A szekszárdi Bodri István borász szerint a kedvező időjárásnak köszönhetően nekik már csak az maradt, hogy a szüret időpontját jól válasszák meg.

Hogy a 2012-es évjárat milyen lesz, még nem tudjuk, azt azonban igen, hogy bár az óvatosabbak a nagy hideg elvonultára várnak, vannak, akik elkezdték már a metszést Szekszárd környékén. Eddig minden biztató Kozma szerint. A 2011-es borokat a tolnai és szekszárdi régióban szép, testes boroknak írja a Tolna megyei napilap, megemlítve azt is, hogy a szekszárdi borászok idén átlagosan 5-6 százalékkal emelik áraikat - ebben a kétszázalékos áfaemelés már benne van.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!