Eszterbauer Mesterünkje az idei szekszárdi csúcsbor

2012. március 30. 14:46

Eszterbauer János cabernet franc és merlot alapú 2009-es Mesterünk házasítása lett az idei szekszárdi borverseny győztes bora, amit egy borászok és egyetemi oktatók alkotta zsűri választott ki közel ötven termelő 220 bora közül.

2012. március 30. 14:46

Mintegy ötven szekszárdi termelő összesen 220 nevezett tételéből választotta ki az év legjobb szekszárdi borává öt hattagú zsűri Eszterbauer János 2009-es Mesterünk cuvée-jét, ami cabernet franc és merlot házasításával állt össze. A győztes bor névadása a nemrég elhunyt Vesztergombi Józsefnek állít emléket. A főleg merlot-alapú Mesterünk 15 hónapot töltött új fahordóban, hogy aztán 2011 nyarán lepalackozzák.

A szekszárdi borvidék éves borversenyére a legtöbb beküldött minta házasítás volt, ezt követően kékfrankos, cabernet franc és kadarka jött a sorban. A tételek többsége 2009-es vagy 2011-es volt. A borokat értékelő zsűrikben borászok - mint például Gere Tamás vagy Frittmann János - és egyetemi oktatók vettek részt, akik két bormintát jutalmaztak nagyaranyéremmel, 52 bor kapott arany-, tíz pedig ezüstérmet.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!