Kétszázezer forint jár a badacsonyi rongáló kézre kerítőjének

2012. szeptember 26. 21:41

Kétszázezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség a badacsonyi harmincéves szőlő megrongálójának kézre kerítése érdekében. Magány dűlőn a bűncselekménnyel okozott kár másfél millió forint volt.

2012. szeptember 26. 21:41

Kétszázezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség a badacsonyi harmincéves szőlő megrongálójának kézre kerítése érdekében – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán. Kómár Viktória elmondta: szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére szükséges intézkedéseket megteszi; a rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. Tájékoztatása szerint a tapolcai rendőrkapitányság folytat nyomozást rongálás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, aki ez év augusztusában a Szeremley Szabó László tulajdonában lévő, a Villa Sandahl Kft. művelése alatt Magány dűlőn körülbelül fél hektárnyi, nyolc sorban álló rajnai rizling fajtájú szőlőtőkéket 20 centiméter magasan garázda módon megcsonkolt. Hozzátette: a bűncselekménnyel okozott kár másfél millió forint.

Földi Bálint, a Villa Sandahl munkatársa az eset észlelése után az MTI-nek azt mondta: a harmincéves szőlőtőkékkel könnyedén elbírtak a vandálok, mivel ezt a területet éppen átalakították, fiatalították, így a töveket metszőollóval el lehetett vágni. Ezen a területen ez lett volna az első szüret. A csonkításnál is nagyobb kár keletkezhet, ha a régi, értékes ültetvény a barbár beavatkozás miatt elpusztul – tette hozzá. Akkor a borászat munkatársa kizártnak tartotta, hogy a tettet szőlő- vagy bortermelő ember követte el, bár úgy vélte, tudatában volt, mekkora kárt okoz.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!