Megvan, mit kell enni ezentúl Badacsonyban

2013. július 04. 08:53

A borászokat tömörítő Badacsonyi Kör sztárséfekkel együttműködve megalkotta azt a jellegzetes badacsonyi ételt, amit büszkén oda lehet tenni a badacsonyi borok mellé. Az új étel a badacsonyi halderelye nevet viseli.

2013. július 04. 08:53

A badacsonyi halderelye kecskesajtos harcsaderelyéből, hallevesből és zöldségekből áll. Különlegessége, hogy a derelye tésztájánál a kéknyelű szőlőfajta zsenge levele az egyik hozzávaló, így ha valaki frissen szeretné elkészíteni, télen aligha próbálkozhat. A Badacsonyi Kör az elkészült receptúrát, leírással és fényképekkel igyekszik minél több étteremnek eljuttatni. Remélik, hogy a Vendéglátóipari Főiskolák és Szakközépiskolák tananyagában is szerepelni fog majd a következő tanévtől kezdve.

„Büszkék vagyunk rá, hogy a séfeknek egy olyan ízig-vérig badacsonyi ételt sikerült megalkotniuk, amelyet jó eséllyel megkedvelhetnek az éttermek és a háziasszonyok is. Így a badacsonyi borok mellett a Badacsonyi halderelye lehet a régió nagykövete a gasztronómiában” – mondta az új ételről Váli Péter, a Badacsonyi Kör egyik borásza.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2013. július 04. 18:34
Eleve a badacsonyi borok is hamisak, sokkal több bort adnak el badacsonyiként, mint amennyi egyáltalán képes lenne ott megteremni. Bornak bor, csak éppen messze nem ott termett a szőlő. Ők meg kéknyelű levélből találnak ki egy ételt, amit majdan az ország minden táján kapni lehet. Annyi lesz ebben a kéknyelű levél, mint a bécsi szeletekben a borjúhús. Azért nem kellene ennyire hülyének nézni a vendégeket.
Akitlosz
2013. július 04. 18:34
Cipész maradjon a kaptafánál, cipőfelsőrész készítő a cipőőfelsőrész kaptafánál, borász pedig a bor készítésnél! Valószínűleg soha az életben nem fogok ilyen izét rendelni. Kecskesajtból, kéknyelű levélből mi? Hát hogyne!
kuwiq
2013. július 04. 15:08
Remélem, az íze jobb, mint ahogy kinéz. Ez a dögzöld derelye nem egy telitalálat mint látványelem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!