Itt a borászok borásza díj jelöltlistája!

2014. március 10. 18:50

Berecz Stephanie, Bussay László, Ipacs Szabó István, Jásdi István és Tiffán Ede a Borászok Borásza díj idei döntősei.

2014. március 10. 18:50

Az egyik legrangosabb hazai borszakmai elismerésként számon tartott díj jelöltlistáját ettől az évtől kezdve a cím eddig birtokosai állítják össze, majd az ötven jelölt borász maga közül választja meg a döntősöket és végül az idei Borászok Borászát.

A jelöltek szavazatai alapján a legjobb ötbe Berecz Stéphanie (Tokaj Kikelet, Tokaj-Hegyaljai borvidék), Bussay László (Bussay Pincészet, Zalai borvidék), Ipacs Szabó István (Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet, Villányi borvidék), Jásdi István (Jásdi Pince, Balatonfüred-Csopaki borvidék) és Tiffán Ede (Tiffán Ede és Zsolt Pincészete, Villányi borvidék) jutott be - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

A díj nyertesét ünnepélyes keretek között, az április 25-i díjátadó gálán hirdetik ki, és ekkor jelentik be azt is, ki kapja a Borászok Barátja díjat, melynek idei jelöltjei Alkonyi László borszakíró; Ambrus Lajos József Attila-díjas író, szőlőbirtokos; Bányai Gábor Botond, a Borigo főszerkesztője; Isabelle Legeron Master of Wine, a Travel Channel műsorvezetője, valamint Mészáros Gabriella, a Borkollégium oktatási központ vezetője.

Légli Géza, a Kislaki Bormanufaktúra tulajdonosa nemrég a Facebookon posztolta a fenti szavazólapot, azzal a sokat sejtető megjegyzéssel, hogy „nőnapra sok szeretettel”.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kónbandi
2014. március 10. 22:53
A borászok borásza az maga a böszme:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!