Palackkal újítanak Eszterbauerék

2015. július 15. 15:58

Belső mintás palackba tölti 2014-es Öröm elnevezésű rozéját a szekszárdi Eszterbauer borászat. Az O-I által gyártott palack arra való, hogy a borászok ne csak a címkével, hanem palackjukkal is kitűnjenek a sorból.

2015. július 15. 15:58

Magyarországon először kerül bolti forgalomba az O-I belső mintázatú boros palackja, amely Orosházán készül, és amiről a Mandiner.bor is beszámolt januárban. Az üvegbe elsőként a szekszárdi Eszterbauer Borászat 2014-es Öröm Rozé Cuvée bora kerül. A bor palackozásához a borászat 7000 üveget rendelt, melyek napokon belül a boltokba kerülnek. 

A hazánkban tervezett palack célja, hogy a borászok saját elképzeléseik alapján még egyedibbé tehessék a boraikhoz illő üveget bármilyen felirat, logó vagy motívum elhelyezésével. A 750 ml-es menetes szájú, úgynevezett Bordolese Nobile palack minden darabja egyedi, a gyártási eljárásnak köszönhetően nincs két teljesen egyforma üveg.

Az egyedülálló eljárást néhány évvel ezelőtt az O-I fejlesztette ki és szabadalmaztatta. Az első belső mintával ellátott üveget - melybe sört töltöttek - az amerikai piacon mutatták be. Az üveg nyakán különleges spirál forma segítette elő a sör örvény-szerű kiöntését, ezzel is javítva a sör minőségét, tudható meg a gyártó sajtóközleményéből. Európában a palack újdonságnak számít, Csehországban egy helyi borászat bevonásával 2013 végén vezették be a piacra a belső mintázattal ellátott palackokat.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!