Matolcsy és a bankárok reggelije

2013. április 08. 15:02

A kormányzati-jegybanki döntések értelmében ugyan továbbra is bankárokéval verhetik a csalánt, de kapnak reggelit és beszélgethetnek.

2013. április 08. 15:02
Dóra Melinda Tünde
FN24

„A Magyar Nemzeti Bank épületében lezajlott az első egyeztetés a jegybank vezetése és a bankok közt: az első körben meghívott nyolc magyarországi nagybank vezetőjével megállapodtak abban, hogy a jövőben rendszeresek lesznek üzleti reggelik. (...)

Ezzel a jegybanki egyeztetésben is elindult egy olyan folyamat, amit a kormányzati politizálásban már megszoktunk: a kormány kiválasztja, kivel szeretne egyeztetni, kívülállók számára misztikus szempontrendszer szerint, majd rásüti, hogy ez volt a társadalmi egyeztetés. Ebben az esetben például a kormány politikájával szemben többször is szembehelyezkedő gigantikus Erste Bank, a vállalati bankolásban nagyon jelentős (bár főként a nagyvállalatok között erős) Citibank, a GE-csoporthoz tartozó Budapest Bank, az MKB Bank és a takarékszövetkezetek nem lettek meghívva. Patai Mihály, aki civilben a Bankszövetség elnöke, kapott meghívót, de nem ebben a minőségében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bolá
2013. április 09. 06:15
A bankárok viszont a miénkkel, és mi nem kapunk reggelit.
facit
2013. április 08. 22:09
Aranyos Tündéri Dóra Melinda: már a felütésből is látszik, hogy úúútál! Ezek után már nem kéne érvekkel bajlódnia, tiszta , mint az egyszeregy- elég a "felütés" is. Köszönjük Dóra.
slomovicz
2013. április 08. 21:51
"A kormányzati-jegybanki döntések értelmében ugyan továbbra is bankárokéval verhetik a csalánt, de kapnak reggelit és beszélgethetnek." Sziv megszakad, szem fennakad- Te tetted ezt Király! :-) Szegény bankárok! Rövidesen még zsiros kenyerük sem lesz. Tudod mit! Csak verjék a bankárokéval a csalánt! A mienk már sokat kapott ebből. Rajtuk a sor!
basatu
2013. április 08. 19:29
Eltolcsi azt hiszi hogy bankár lett pedig mindenki tudja hogy egy piti guberáló!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!