Megint Magyarország kárára vezetne be szankciókat az Európai Bizottság

2024. május 07. 09:45

Felforgathatná a gázszektort az Európai Bizottság legújabb terve, amely nagy csapást jelentene Magyarországnak, hiszen függ az orosz energiától. Az EU eddig távol tartotta magát a létfontosságú forrás büntetésétől.

2024. május 07. 09:45

Nyitókép: AFP/Frederick Florin

Az Európai Bizottság első alkalommal vette célba Oroszország jövedelmező gázszektorát, és szankciókat javasol a cseppfolyósított földgáz-iparára – írja a Politico, amely szerint az uniós országok reexportálását tiltanák meg.

A cikk megjegyzi:

Németország és Olaszország egyre nagyobb politikai támogatást élvez az orosz gáz elleni küzdelemben, míg Magyarország idáig blokkolt minden gázszankciót.

Azt azért a Politico is leszögezi, hogy Magyarország nagymértékben függ az orosz energiától, az Európai Unió pedig eddig távol tartotta magát a létfontosságú energiaforrás büntetésétől, ami a magyar kormány szemében vörös vonal. A lapnak nyilatkozó szakértő szerint kétmilliárd eurós veszteséget okozna az oroszoknak a szankció.

Korábban egyébként a Politicónak egy név nélkül nyilatkozó uniós tisztségviselő azt mondta, az LNG soha nem lesz alku tárgya, bármit is követeljenek az ukránok, mert egyes tagállamok (és nem Magyarországról van szó) makacsul ellenállnak egy ilyen jellegű szankciónak, ugyanis a szűk piac miatt globálisan is zavart okozna.

Ezt is ajánljuk a témában

Viccnek sem nevezhető az Oroszország elleni 12. szankciós csomag

Nem lesz szankció az LNG-re, az atomenergiára és az olajárplafont sem csökkentik. Megerősítik viszont a tizenegyedik csomag célkitűzéseit, amely az volt, hogy megerősítse az azt megelőzőket. Ha az orosz gazdaság ettől nem rogy térdre végre, akkor semmitől.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:48
🍓 ️ ­­I­­­g­­a­z­­i n­i­­­m­­­f­­­o­­m­­á­­n­­i­­­á­­k­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
alexandrosz-2
2024. május 07. 17:51
Majd a sunyi, gyáva csicska, a vétótlan köpcös geci cigány ezt is megszavazza, mint az eddigi 13-at. Meg mint a soktucat szankcióhosszabbítást 6 havonta, 2014 óta. A vétótlan köpcös geci egy gyáva, sunyi csicska. Bárki szabadon rugdoshatja, utasithatja a zsidó urai közül. Következmények nélkül. Rohadjon meg a csicskáztatóival egyútt!
Kamcsatka5
2024. május 07. 16:37
Na megint itt van a szarszagú néni!
KBA98
2024. május 07. 16:29
Ez a vén kurva már nem sokáig szórakozhat velünk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!