Vince-napi vesszőket adott ovisoknak a Deé Pincészet

2014. február 18. 11:11

Frissen metszett szőlővesszőket adott a pannonhalmi borvidéken gazdálkodó Deé János borász a Győr környéki óvodásoknak. A cél az, hogy a Vince-vesszőkkel közelebb hozza az új generációhoz a szőlő- és borkultúrát.

2014. február 18. 11:11

Közel ötszáz szál Vince-vesszőt kaptak a győri óvodások. A Deé Családi Pincészet kezdeményezése három évvel ezelőtt indult, a sikeres történet pedig idén 5000 ovishoz eljuttatott vesszővel folytatódik. A gyerekek így otthon, saját maguk figyelhetik meg, ahogy vízbe rakva kihajt a szőlővessző, így az a cél, hogy közelebb hozzák a gyerekeket a természethez és ahhoz a kultúrához, amit már több ezer éve ápolnak.

Deé János pannonhalmi borász a GyőrPlusz TV-nek elmondta: ma már nincs annyira jelen a gyerekek életében a szőlő- és borkultúra, sok helyen még azt is el kell magyarázni, hogy a szőlőlé és a must gyakorlatilag ugyanaz. Ennek oka szerinte az, hogy a legtöbb családban már nincs szőlője vagy saját bora a nagyszülőknek, szülőknek.

Ha elkezdődik a vesszők rügyezése és már nem lesz fagy, akkor szinte biztos, hogy ősszel bőséges szőlőtermés és vidám szüret várható.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!