Húsz év potenciál is lehet egy jobb kékfrankosban

2015. május 12. 22:24

Tizennégy évjárat kékfrankosait kóstolták végig a VinoPianoban: Demeter Csaba, Gere Zsolt, Mucsi Zalán és Takler András mutatták be kékfrankosaik régebbi évjáratát. Takler Andrást teljesen lenyűgözte egy 2000-es egri kékfrankos: csikó, pedig már tizenöt éves.

2015. május 12. 22:24

„Az, hogy egy 2000-es kékfrankos ilyen állapotban van, engem szinte letaglózott a szó pozitív értelmében. A három idős bor közül a legtöbb élet a 2000-esben volt, de olyan szinten, hogy ez a bor még csikó, pedig már tizenöt éves” — értékelte a kóstoló tanulságait a szekszárdi Takler András. A borász szerint a kékfrankos akár a cabernet sauvignonnál és a többi bordeaux-i szőlőfajtánál is hosszabban érlelhető bort tud adni, ha szép savgerincet őriz meg benne készítője.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!