Megmutatni egyik legszebb borunkat

2012. június 14. 09:53

Egyik fesztivál a másikba nyúlik, ezért döntöttünk úgy, hogy mi valami teljesen mást szeretnénk csinálni Szekszárdon - mondta Korda Gabriella, a június 23-24-i szekszárdi Iván-völgyi kadarkatúra szervezője a Vinoportnak.

2012. június 14. 09:53
Korda Gabriella

„- Mi lesz a program lényege?

- Mostanában egyik fesztivál a másikba nyúlik, ezért döntöttünk úgy, hogy mi valami teljesen mást szeretnénk csinálni. A célunk az volt, hogy az Iván-völgyi kadarkatúra alkalmából idecsalogassuk a borkedvelő turistákat Szekszárdra, és megmutassuk nekik egyik legszebb borunkat. A program tavaly indult, akkor négy Iván-völgyi pincészet vett részt benne, mára ez a szám ötre növekedett. A hegytetőről lefelé haladva ott vannak Heimannék, akik Eszterbaueréket látják vendégül, a Fekete Borpincéhez a Márkvárt család költözik be, Sebestyén Csabához Taklerék csatlakoznak, a Tüske Pince Bodri borokat is kínál, hozzánk, a Németh János Pincészethez pedig a múlt évhez hasonlóan Postáék érkeznek. (...)

- Milyen konkrétumok tudhatóak a bor- és ételkínálatról?

- Minden részt vevő pincészet két bort kínál majd: egy kadarkát és a szezonalitás jegyében egy fuxlit, sillert, rozét vagy fehérbort. Éhségünket pedig a hat helyszínen többek között grillkolbásszal, gulyással és pástétomos falatkákkal csillapíthatjuk. Az Iván-völgy egyik vonzereje, hogy nem a városközpontban fekszik.

- Milyen lehetőséget kínáltok az utazóknak?

- Mind a messzebbről érkező turisták, mind a helyiek közlekedését meg kívánjuk könnyíteni azzal, hogy ingyenes buszjáratot üzemeltetünk, amely a belvárosban a Béla térről indul, majd a Kávé Házánál, valamint az Iván-völgy tetején és alján áll meg. A busszal való utazás a karszalaggal rendelkezők számára ingyenes lesz.”

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!