Jégkárok Villányban

2012. július 14. 08:52

Csütörtök reggel arra ébredtek a villányi borászok, hogy komoly jégkár érte ültetvényeiket. Kvassay Levente pincéje 15-20 százalékosra teszi a kárt, a Sauska pincészet szerint később még nagyobb kárt okozott volna a jég.

2012. július 14. 08:52

„Jó, hogy most egy kicsit hűvösebb van, de a hideg levegővel jég is jött, ezt leginkább az oportó és a merlot bánta, úgy 15-20%-os lehet a kár. A fürtválogatással kevesebb dolgunk lesz idén” - tette közzé a Facebookon Kvassay Levente pincészete csütörtök reggel. Hasonlót tapasztalt a Sauska villányi borászata is, ők arról számolnak be, hogy a jég teljesen szétdúlta a pincészet melletti konyhakertet, a paradicsomban egyenesen kráterek vannak. Szerintük azonban később még nagyobb kárt okozott volna a jég.

A jég nem ritka vendég a déli borvidéken: 2009-ben négyszáz hektárt ért 10-40 százalékos jégkár Villányban, 2011-ben pedig arról cikkeztek, a szőlő húsz százaléka odaveszett

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!